Go Back

Glutenfri gulerodskage uden sukker

Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 15 stk. store saftige dadler
  • 2 æg
  • 2,5 dl groft revet gulerødder
  • 5 - 5,5 dl mandelmel malede mandler
  • 1,5 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 0,5 dl friskpresset grapesaft

Sådan gør du
 

  • Udsten dadlerne og mos dem.
  • Tilsæt de revet gulerødder og bland massen.
  • Bland grapesaft i og tilsæt kanel, nelliker og kardemomme. Bland godt, gerne med en håndmikser (i stedet for i hånden) for at få så meget luft ind i dejen som muligt.
  • Del æggehvider og æggeblommer, rør æggeblommerne i dejen.
  • Tilsæt melet og rør dejen.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Bland natron i dejen og bland den godt igennem, inden æggehviderne vendes forsigtigt i.
  • Kom dejen i en smurt springform (Ø 20 cm.). Dejen er våd men ikke flydende.
  • Bag Krydret Gulerodskage i ca. 45 min ved 180 grader.