Go Back

Glutenfri Æblekage uden tilsat sukker

Antal 4

Ingredienser
  

  • 3-4 æbler ca. 500 g
  • 0,5 dl rosiner
  • 1 spsk. kanel
  • 75 g margarine/kokosolie
  • 170 g friske dadler - ca. 2 dl uden sten
  • 3 dl mandelmel
  • 0,5 tsk. vaniljepulver kan udelades
  • et nip salt

Sådan gør du
 

  • Skræl æblerne, fjern kærnehuset og skær dem i tynde både. Vend æblerne i kanel til de er dækket.
  • Bland mandelmel med vanilje og salt.
  • Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med margarine/kokosolie og mandelmel til en blød masse.
  • Læg æblerne i en smurt form (vores er 22 cm i diameter) eller et ildfastfad.
  • Drys rosinerne over og fordel den bløde dejmasse over. Vær opmærksom på, at æblerne falder meget sammen, så bare fyld på.
  • Bag kagen i ca. 25 min ved 180 C°