Go Back

Glutenfri Græskarkage

Egnet til frysning.

Ingredienser
  

  • 400 g græskar fx. Hokkaido eller Butternut squash
  • 50 g rosiner
  • 60 g hakkede mandler
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 50 g fuldkornsmajsmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 0,75 tsk. fint havsalt
  • 125 g brun farin/rørsukker
  • 1 dl olie fx. rapsolie
  • 3 æg
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl sojamælk
  • 2,5 tsk. frisk revet ingefær

Citroncreme:

  • 2 dl flormelis
  • 30 g mælkefri margarine
  • 2 spsk. citronsaft
  • revet citronskal af 1 citron

Sådan gør du
 

Græskarkage:

  • Skræl og riv græskaret. Brug evt. en miniblender/foodprocesser.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: rosiner, hakkede mandler, rismel, majsmel, bagepulver, natron, vaniljepulver, kanel og salt.
  • Pisk brun farin og olie sammen.
  • Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt sammen.
  • Tilsæt citronsaft, soyamælk og revet ingefær og pisk det hele sammen.
  • Tilsæt det revne græskar og rør det i.
  • Hæld blandingen med de tørre ingredienser i og rør det hele sammen.
  • Hæld dejen i en form (ca. 2 l) og bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tynd kniv i kagen. Hvis der ikke hænger noget dej fast på kniven, så er kagen færdig. Mens kagen er i ovnen kan du lave citroncremen.

Citroncreme:

  • Med en elpisker piskes flormelis og margarinen kort.
  • Citronsaften tilsættes til flormelis og margarine under piskning.
  • Tilsæt citronskallen og pisk i yderligere 2 min til cremen er glat og uden klumper.
  • Når kagen er kølet af, kan cremen smøres på som glasur, eller skær et par skiver og læg dem sammen med creme i midten.