Go Back

Glutenfri Pandebrød

Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 1 moden banan eller 2 spsk. marmelade (fx blåbær blomme, skovbær, hindbær)
  • 1 spsk. olie fx koldpresset rapsolie
  • 1 dl rismel
  • 0,5 dl majsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. fint salt
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kanel
  • mælkefri margarine / kokosolie

Sådan gør du
 

  • Pisk æggene sammen. Mos bananen og bland den med æggemassen/ rør marmeladen i æggemassen. Tilsæt olien.
  • Bland ris- og majsmel med bagepulver, salt, vaniljepulver og kanel. Hæld det i æggemassen lidt ad gangen og pisk det godt sammen. Dejen får en konsistens som tyk kagedej.
  • Pandebrødene steges på en varm pande i lidt margarine eller kokosolie. Sæt dejen rundt på panden ca. 1 spsk. i hver portion. Skru ned til middellav varme og bag dem ca. 1-2 min. på hver side. Pas på de ikke får for meget, da de nemt kan branke pga. frugten.
  • Spises lune eller afkølede. Kan skæres igennem og lægges sammen med marmelade o.lign, så de nemt kan tages med i madpakken.
  • Opbevares i køleskab og kan holde sig et par dage på køl. Kan fint varmes på brødristeren.