Go Back

Glutenfri Flûtes

Er velegnet til frysning.
Antal 3 stk.

Ingredienser
  

  • 6 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. æblecider-eddike eller citronsaft
  • 1 ½ tsk. salt
  • 100 g fuldkornsmajsmel
  • 100 g boghvedemel
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 75 g maizena (majsstivelse)
  • 30 g FiberHUSK
  • sesamfrø til drys
  • fuldkornsrismel til at rulle i

Sådan gør du
 

  • Rør vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter.
  • Rør eddiken i vandet.
  • Bland de resterende ingredienser i en skål for sig: salt, fuldkornsmajsmel, boghvedemel, fuldkornsrismel, maizena og FiberHUSK.
  • Bland ingredienserne godt sammen med en ske.
  • Find elpisker med dejkroge frem. Tilsæt hele melblandingen til væsken på én gang. Rør med det samme godt med elpiskeren til dejen er jævn og ensartet.
  • Lad dejen hæve i skålen i 1 time.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i tre stykker og rul/form hvert stykke til et aflangt flûte.
  • Læg flûtene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Rids flûtene med en kniv, pensl med vand og drys dem med sesamfrø... eller pensl med sammenpisket æg og drys med rosmarin og groft havsalt.
  • Bag dem i ca. 30 min. ved 225°C og lad dem køle af, inden de skæres.
  • Tip: Hvis du har god tid, kan du bruge koldt vand og 10 g gær og lade dejen hæve 3-4 timer første gang og efterhæve som i opskriften.