Go Back

Glutenfri Amerikanske Pandekager

Pandekagerne kan holde sig til næste dag og kan med fordel lunes på en brødrister.
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

  • 3 dl majsmel 150 g
  • 1 dl fuldkornsrismel 50 g
  • 0,5 dl majsgryn 40 g
  • 3 tsk. rørsukker
  • 0,5 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 dl sojamælk eller rismælk
  • 2 æg
  • 3 spsk. madolie (raps, solsikke)

Sådan gør du
 

  • Majsmel, fuldkornsrismel, majsgryn, sukker, kardemomme, salt og bagepulver blandes i en stor skål.
  • Soyamælk, æg og olie røres let sammen i en skål for sig.
  • Hæld nu mælke/ægblandingen op til melblandingen og pisk det let sammen med et almindeligt piskeris.
  • Pandekagerne skal IKKE bages i fedtstof, men direkte på en hed pande. Så det er VIGTIGT at bruge teflonpande eller anden pande med sliplet overflade.
  • Brug en stor suppeske eller anden dyb ske og sæt dejen på panden i små portioner. Hvis din pande ikke er stor, bages en lille pandekage af gangen, men på en alm. stor pande, kan der sagtens være 2-3 stk. som vist på billedet.
  • Pandekagerne bages i ca. 1½ min. på første side og ½ min. på den anden, før de tages af panden og lægges på et fad eller en tallerken. På en sliplet-overflade hænger pandekagerne aldrig fast og er derfor meget nemme at vende.