Go Back

Maries Kyllingesalat

Antal 4

Ingredienser
  

Kogt kylling

  • 1 hel kylling / 1 pakke kyllingelår
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 løg i både
  • 1 bladselleritoppe
  • 0,5 æble i både
  • 2 lauerbærblade
  • 1 stor dusk bredbladet persille
  • 10 peberkorn

Kyllingesalat:

  • 5 spsk. sojayoghurt
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 tsk. dijonsennep
  • et lille drys sukker
  • salt og peber
  • 150 g kylling kogt/stegt i små stykker
  • 1 dl soltørrede tomater
  • 1 stilk bladselleri
  • 0,5 æble
  • 2 spsk. kapers
  • 0,75 dl valnødder

Sådan gør du
 

Kogt kylling:

  • Læg kyllingen i gryden og dæk den lige med vand. Lad det koge op og skum vandet.
  • Tilsæt salt, urter og peberkorn og bring det i kog.
  • Koges under låg i ca. 60 min for en hel kylling og ca. 45 min for kyllingelår.
  • Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af.
  • Mens den stadig er lun pilles kødet fra benene i små mundrette stykker.
  • Sigt suppen og du har en fin fond til senere brug.
  • Frys evt. overskydende kød ned i portioner til næste gang.

Kyllingesalat:

  • Rør soyayoghurt, mayonnaise og sennep sammen til en dressing.
  • Smag til med salt, peber og et lille drys sukker.
  • Soltørrede tomater, bladselleri og æble skæres i små tern.
  • Kapers og valnødder hakkes groft.
  • Tilsæt fyldet til dressingen og rør det godt sammen. Smag det til med salt og peber.