Go Back

Grillede marinerede svampe

Opbevares på køl.
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 bakke svampe portobello/champignon
  • olivenolie til stegning

Marinade:

  • 5 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. honning eller agavesirup
  • 1 stort fed hvidløg
  • 0,5 tsk. timian
  • 0,5 tsk. estragon
  • ca. 1 tsk. fint havsalt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Bland olie, citronsaft, honning/sirup og krydderurter sammen i en skål.
  • Pres hvidløget i. Tilsæt salt og peber.
  • Smag til og tilsæt evt. mere salt, peber eller krydderurter.
  • Lad marinaden stå og trække.
  • Rens svampene for jord og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Skær dem i ca. 1½ cm tykke skiver. Små champignon halveres.
  • Steg dem på en varm pande i lidt olivenolie. Ca. 2-3 min på hver side til de har fået farve.
  • Tag dem fra panden og lad dem køle lidt af.
  • Spred lidt af marinaden i et fad.
  • Læg de lune svampe ovenpå og fordel resten af marinaden over svampene.
  • Dæk fadet med film og lad det stå ved stuetemperatur i min. 1 time og trække.
  • Svampene er klar til servering.