Go Back

Nemt glutenfrit grovbrød

Antal 1 stk.

Ingredienser
  

  • 6 dl lunken vand
  • 20 g gær
  • 16 g FiberHUSK
  • 0,5 tsk. honning/rørsukker
  • 3 spsk. olie
  • 1 spsk. eddike
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 dl majsgryn
  • 1 dl risflager
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 90 g fuldkornsmajsmel
  • 90 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsrismel

Sådan gør du
 

  • Gæren røres ud i vandet og honning tilsættes.
  • FiberHUSK piskes i væsken med piskeris. FiberHUSK klumper meget nemt, så det er vigtigt, at piske lige så snart det tilsættes væsken.
  • Lad blandingen stå mens du vejer de resterende tørre ingredienser af i en skål for sig.
  • Eddike og olie piskes godt ud i væsken.
  • Bland de resterende tørre ingredienser, og rør dem i dejen på en gang, mens du rører med håndmikser og dejkroge.
  • Rør til dejen er jævn og godt blandet. Dejens konsistens skal være lidt som tyk grød.
  • Dejen hældes i en form. Hæver tildækket 1½ time.
  • Bages ved 200°C i ca. 75 min.
  • Mål evt. centrums-temperatur i brødet. Den skal være 98-100°C